Voor een uniek kaartje: ontwerp hem zelf!

Wil je je naasten uitnodigen voor je bruiloft, een verjaardagsfeestje of babyshower? Of wil je de geboorte van je kindje aankondigen met een lief kaartje? Dan kun je natuurlijk een leuk ontwerp kiezen uit onze uitgebreide collectie. Maar wist je dat je ook zelf een kaart kunt ontwerpen met onze designtool? Dan weet je zeker dat er straks een uniek ontwerp bij mensen op de mat valt.

Geef zelf vorm aan je kaartjes

Misschien had je al helemaal iets in gedachten, maar kun je het simpelweg nergens vinden. Of je wilt het kaartje laten aansluiten bij de rest van je trouwdag of de stijl van de babykamer. Dan kan het handig zijn om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van de perfecte trouw-, geboorte- of kerstkaart. Met onze designtool kun je van begin tot eind je eigen kaartje vormgeven: iedereen kan het!

Voordat je begint hebben we nog een aantal tips voor je. En kom je er dan toch nog niet uit? Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Onze tips voor het ontwerpen van het perfecte kaartje:  
  1. 1. Maak eerst een account voordat je begint met ontwerpen. Zo kun je je kaartjes opslaan en er later mee verder gaan. Je kunt oneindig kaartjes ontwerpen en later kiezen welke je favoriet is.
  2. 2. Zoek in onze designtool naar je favoriete achtergronden en illustraties. Van waterverf achtergronden tot getekende diertjes, je kunt uit veel beelden kiezen. Mis je het perfecte plaatje nog? Voeg je eigen foto’s of afbeeldingen toe bij ‘Foto uploaden’. Zo kun je meteen een persoonlijk tintje geven aan je ontwerp.
  3. 3. Gebruik het raster om afbeeldingen en teksten op de juiste plek te zetten. Tel de hokjes aan beide kanten om iets bijvoorbeeld netjes in het midden te plaatsen.
  4. 4. Je kunt de kleur van achtergronden, illustraties en teksten aanpassen. Wil je een specifieke kleur gebruiken? Voer dan de kleurcode in onderaan de Kleur tool.
  5. 5. Houd rekening met de snijrand (het grijze kader rondom je ontwerp). Zorg dat je hier geen tekst op plaatst, maar dat afbeeldingen en achtergronden wel doorlopen over deze rand. Zo krijg je geen witte randjes nadat de kaarten gedrukt en gesneden zijn.

Bestel een proefdruk

Om zeker te weten dat het uiteindelijke resultaat echt naar je zin is, kun je het beste een proefdruk bestellen. Zo kun je meteen zien hoe je gekozen papiersoort eruit ziet, aanvoelt en of het past bij je creatie. Check je proefdruk goed op spelfoutjes en op missende informatie. Zo kun je hierna nog aanpassingen maken en je uiteindelijke bestelling doen. En wil je een kaart met folie neem dan even contact met ons op dan passen we je kaart aan. Veel plezier met het ontwerpen van je kaartjes!