Zelf geboortekaartjes maken die bij je passen!

Ontwerp zelf je geboortekaartje voor iedere gezinssamenstelling! Ben je zwanger van de eerste? Kijk dan eens bij de categorie jongen of meisje. Als je het geslacht niet wilt weten, dan kun je natuurlijk ook een jongens- en meisjesversie van de kaart onder je account opslaan. Ben je zwanger van een tweede, derde of vierde? Dan is het superleuk om ook de trotse broers en/of zussen op de geboortekaart te zetten. In de categorieën hieronder kun je een keuze maken die bij jullie gezinssamenstelling past. Je kunt deze geboortekaartjes allemaal zelf maken en bewerken.

Wanneer regel ik een geboortekaartje?

Je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer je begint aan het kiezen en ontwerpen van een geboortekaartje, maar wij raden altijd aan om op tijd te beginnen. Dit is minimaal een maand tot anderhalve maand voor de uitgerekende datum. Zo heb je genoeg tijd om rustig iets moois uit te kiezen, een proefdruk te bestellen en eventueel nog aanpassingen te maken. De komst van een kindje laat zich uiteraard moeilijk plannen, dus het is fijn als je het ontwerp al vroeg van tevoren klaar hebt liggen. Wanneer je kindje geboren is, is het simpelweg een kwestie van de juiste geboortegegevens invullen en de kaarten bestellen. Om alles helemaal voor te bereiden kun je ook de enveloppen al van tevoren in huis halen om alvast te adresseren en er een postzegel op te plakken. Zo kost het je na de komst van je pasgeboren kindje zo min mogelijk moeite om het kaartje te versturen..

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geboortekaartjes binnen heb?

Je wilt het mooie nieuws natuurlijk delen met de mensen om je heen en daarom het geboortekaartje snel de deur uit hebben. Wij begrijpen dat heel goed. Wanneer je geboortekaartjes (zonder foliedruk) op maandag tot en met vrijdag voor 12 uur ’s middags bestelt, dan wordt je bestelling dezelfde dag gedrukt en verzonden. Dat betekent dat je in de regel de geboortekaartjes de volgende dag in huis hebt. Voor geboortekaartjes met foliedruk heb je iets meer geduld nodig, deze hebben namelijk een dag langer nodig om goed te kunnen drogen. De levertijd van deze bijzondere kaarten is daarom twee werkdagen. Bij iedere bestelling van een oplage ontvang je een tracktrace waarmee je het pakket bij de bezorgdienst kunt volgen. Heb je je bestelling binnen een aantal dagen nog niet binnen? Misschien is er dan iets misgegaan met het pakket. We horen graag van je wanneer dit het geval is. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice. Wij doen ons uiterste best dit zo snel mogelijk op te lossen..

Hoeveel geboortekaartjes heb ik nodig?

Hoeveel geboortekaartjes je gaat bestellen ligt natuurlijk aan naar wie je het kaartje allemaal gaat versturen. Een geboortekaartje stuur je naar iedereen die je graag op de hoogte wilt stellen van de komst van je kindje. Meestal zijn dit vooral familie, vrienden, kennissen en collega’s. Maar je kunt het geboortekaartje ook versturen naar buren, de kraamhulp en verloskundige, het kinderdagverblijf of de school van je oudere kinderen, je huisarts of kraamafdeling. Maak van tevoren een lijst met iedereen die je niet mag vergeten en vraag alvast de adressen als je die nog niet hebt. Zo kun je eventueel tijdig de enveloppen adresseren en liggen ze alvast klaar om verstuurd te worden..

Hoe bestel ik een gratis proefdruk?

Voordat je de geboortekaartjes gaat versturen is het fijn om te weten hoe deze er in het echt uit komt te zien. Daarom kun je bij ons een gratis proefdruk bestellen. Zo kun je meteen zien of je gekozen papiersoort naar wens is, maar ook of je de tekst goed leesbaar vindt, of je de kleuren mooi vindt en of het formaat is wat je in gedachten had. Ieder beeldscherm is anders ingesteld en daarom komen kleuren soms anders over op je telefoon of computer dan in het gedrukte resultaat. We raden het daarom altijd aan om eerst een proefdruk te bestellen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het bestellen van je geboortekaartjes. Gebruik de code GP135 om je eerste proefdruk gratis te bestellen. Wanneer je dit op maandag tot en met vrijdag voor 12 uur ’s middags doet, wordt je proefdruk diezelfde dag gedrukt en verzonden. Voor foliedruk kaartjes is dit iets langer, deze hebben een dag extra nodig om goed te kunnen drogen. Houd dan rekening met een levertijd van drie tot vier werkdagen. Na het ontvangen van je proefdruk kun je eventueel aanpassingen maken in je ontwerp. Bestel gerust een tweede proefdruk (tegen betaling) om zeker te weten dat je blij bent met het eindresultaat..

Wat kosten geboortekaartjes?

Hoeveel je kwijt gaat zijn aan je geboortekaartjes hangt van een aantal factoren af. Niet alleen het aantal kaarten dat je wilt bestellen, maar ook van het formaat, de papiersoort en de afwerking. Zo kun je bij ons kiezen voor verschillende formaten en voor enkele of dubbele kaarten. Enkele kaarten zijn iets goedkoper dan dubbele en ook de grootte van de kaart heeft invloed op de prijs. Daarnaast hebben we vijf papiersoorten die ieder hun eigen prijs hebben. Een andere belangrijke factor in het bepalen van de prijs is of je voor een foliedruk kaart kiest. Deze kaarten hebben een glimmend gouden of zilveren afwerking en worden met een speciale druktechniek gemaakt. De kosten voor zo’n bijzondere kaart zijn daarom iets hoger. Om de exacte prijs te bepalen kun je onze prijscalculator gebruiken. Vul de papiersoort, het formaat, het aantal kaarten en eventueel het aantal enveloppen in om precies te zien hoeveel je kwijt gaat zijn aan je geboortekaartjes.

Waar moet ik op letten bij het maken van geboortekaartjes?

Bij het ontwerpen van een geboortekaartje is het belangrijk om de tekst goed te controleren. Van tevoren weet je natuurlijk de geboortedatum en de geboortegegevens nog niet, dus die vul je pas achteraf in. En misschien is de naam ook nog niet definitief besloten. Bij het bestellen van een proefdruk staan er standaard gegevens op de kaart. Vergeet ze dus niet aan te passen en goed te controleren bij het bestellen van de uiteindelijke geboortekaartjes. Daarnaast is het handig om jullie eigen contactgegevens op de kaart te zetten, zo kunnen de ontvangers een felicitatiekaartje sturen of bellen om een kraambezoekje af te spreken. Voor de rest is het helemaal aan jezelf wat je wel of niet plaatst op een geboortekaartje. Ga je voor een lief gedichtje of houd je de tekst beperkt tot de naam en geboortedatum? En kies je voor een kaart met goudfolie, een labeltje met foto of ga je voor een tweeluik? De keuze is reuze!.