Coated karton | 300 grams | geschikt voor folie en stanskaarten

Dit gladde karton is voorzien van een zijdeglans toplaag aan beide zijden van het papier. Wij vinden dit een prachtige en veelzijdige papiersoort. Zowel geschikt voor kaarten met foliedruk als voor kaarten zonder folie.

Fotopapier | 300 grams

Laat je kaartjes stralen met het prachtige hoogglans effect van ons fotopapier, zoals je dat kent van ansichtkaarten. Deze stevige papiersoort heeft aan één zijde een glanzende laminaat afwerking. Dit papier heeft een warme ondertoon en is dus niet spierwit. Ideaal voor kaarten met foto’s.

Zijdeglans | 300 grams

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

 

Luxe papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

Linnen | 300 grams | geschikt voor folie en stanskaarten

Ervaar de luxe van ons stevige linnen papier met een prachtige, licht voelbare structuur. Dit papier in gebroken wit is perfect voor kaarten met waterverf elementen. Zowel geschikt voor kaarten met foliedruk als voor standaard kaarten.Tinteretto | 300 gramsTinteretto is een luxe papiersoort dat lijkt op aquarelpapier. Een mooie papiersoort die prachtig tot zijn recht komt in een ontwerp met waterverf illustraties. Deze stevige papiersoort heeft een warme witte kleur en lichte structuur.

Oud-Hollands | 300 grams

Oud-Hollands papier heeft een prachtige reliëfstructuur, waardoor je kaarten net dat beetje extra krijgen. Het doet denken aan aquarelpapier en is een van de meest geliefde luxe papiersoorten vanwege de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Het papier is wit van kleur.

Soft touch | 300 grams | geschikt voor folie en stanskaarten

Matte papiersoort met fluweelzachte coating aan beide zijden van het papier. Wij zijn fan van dit zachte papier met luxe uitstraling. Deze papiersoort is ook geschikt voor foliedruk.Natuurkarton | 340 gramsWil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton de beste keuze voor jou. Dit hagelwitte karton zorgt ervoor dat alle kleuren mooi en krachtig overkomen, terwijl de achtergrond helder wit blijft.

Biotop | 300 grams

Dit stevige papier is gebroken wit van kleur en straalt warmte uit. Door de warme ondertoon van dit papier worden de kleuren van je ontwerp ook iets warmer.

Parelmoer | 290 grams

Geef je ontwerpen een extra chique, glinsterende uitstraling met deze unieke papiersoort. Parelmoer heeft een luxe glans effect dat goed past bij ontwerpen in lichte tinten.

Ivoor | 300 grams

Ivoor - ofwel Ivory Gold - is een papiersoort met een subtiele, warme glans. Dit papier is vergelijkbaar met Parelmoer, maar is net iets subtieler qua glans en iets warmer van kleur. Deze papiersoort is perfect te combineren met ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten.

 

Extra papiersoorten

Ook voor deze bijzondere materialen betaal je meer dan voor onze basis papiersoorten. Maar dan heb je ook een heel uniek kaartje! Houd wel rekening met een iets langere productietijd bij deze speciale papiersoorten.

Duurzaam papier | 300 grams

Op zoek naar een duurzamere keuze voor je kaarten? Ga voor een ontwerp op dit gerecyclede papier met zichtbare vezel en lichtbruine tint. De kleuren van je ontwerp krijgen een warme ondertoon door de kleur van dit papier. Kies een ontwerp uit onze duurzame collectie. Liever een eigen ontwerp op deze papiersoort? Neem gerust contact met ons op.

Kraftpapier | 340 grams

Kraftpapier is bruin papier met een lichte structuur. Een unieke papiersoort die je kaarten net dat beetje extra geeft! Op deze robuuste papiersoort kun je ook witte elementen laten drukken. Kijk eens bij onze collectie kraft kaartjes. Wil je een eigen ontwerp laten drukken op kraftpapier? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kalkpapier | 150 of 200 grams | geschikt voor foliedruk

Semi-transparante papiersoort die een luxe en unieke uitstraling heeft. Deze bijzondere papiersoort is alleen geschikt voor enkele kaarten en kan worden gecombineerd met foliedruk. Het dunne kalkpapier van 150 grams is geschikt om te combineren met een achterkaart van regulier papier.

Hout | 1 mm dik

Nog een bijzonder materiaal voor je kaarten is echt berkenhout. Hout is een natuurproduct en dit materiaal kan dus verschillen van kleur en nervenpatroon. Geef je kaarten een natuurlijke uitstraling met dit unieke materiaal. Bekijk onze houten kaartjes of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor maar € 1. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.