Coated karton | 300 grams | geschikt voor folie en stanskaarten

Dit gladde karton is voorzien van een zijdeglans toplaag aan beide zijden van het papier. Wij vinden dit een prachtige en veelzijdige papiersoort. Zowel geschikt voor kaarten met foliedruk als voor kaarten zonder folie.

Fotopapier | 300 grams

Laat je kaartjes stralen met het prachtige hoogglans effect van ons fotopapier, zoals je dat kent van ansichtkaarten. Deze stevige papiersoort heeft aan één zijde een glanzende laminaat afwerking. Dit papier heeft een warme ondertoon en is dus niet spierwit. Ideaal voor kaarten met foto’s.

Zijdeglans | 300 grams

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

 

Luxe papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

Linnen | 300 grams | geschikt voor folie en stanskaarten

Ervaar de luxe van ons stevige linnen papier met een prachtige, licht voelbare structuur. Dit papier in gebroken wit is perfect voor kaarten met waterverf elementen. Zowel geschikt voor kaarten met foliedruk als voor standaard kaarten.

Tinteretto | 300 grams

Tinteretto is een luxe papiersoort dat lijkt op aquarelpapier. Een mooie papiersoort die prachtig tot zijn recht komt in een ontwerp met waterverf illustraties. Deze stevige papiersoort heeft een warme witte kleur en lichte structuur.

Oud-Hollands | 300 grams

Oud-Hollands papier heeft een prachtige reliëfstructuur, waardoor je kaarten net dat beetje extra krijgen. Het doet denken aan aquarelpapier en is een van de meest geliefde luxe papiersoorten vanwege de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Het papier is wit van kleur.

Soft touch | 300 grams | geschikt voor stanskaarten

Matte papiersoort met fluweelzachte coating aan beide zijden van het papier. Wij zijn fan van dit zachte papier met luxe uitstraling.

Natuurkarton | 340 grams

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton de beste keuze voor jou. Dit hagelwitte karton zorgt ervoor dat alle kleuren mooi en krachtig overkomen, terwijl de achtergrond helder wit blijft.

Biotop | 300 grams

Dit stevige papier is gebroken wit van kleur en straalt warmte uit. Door de warme ondertoon van dit papier worden de kleuren van je ontwerp ook iets warmer.

Parelmoer | 290 grams

Geef je ontwerpen een extra chique, glinsterende uitstraling met deze unieke papiersoort. Parelmoer heeft een luxe glans effect dat goed past bij ontwerpen in lichte tinten.

Ivoor | 300 grams

Ivoor - ofwel Ivory Gold - is een papiersoort met een subtiele, warme glans. Dit papier is vergelijkbaar met Parelmoer, maar is net iets subtieler qua glans en iets warmer van kleur. Deze papiersoort is perfect te combineren met ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten.

 

Duurzame papiersoorten

Op zoek naar een duurzamere keuze voor je kaarten? Ga voor een ontwerp op gerecyclede papier met zichtbare vezels. We hebben drie soorten duurzaam papier met ieder hun eigen unieke uitstraling. Foliedruk is helaas niet mogelijk op deze papiersoorten. Kies een ontwerp uit onze duurzame collectie. Liever een eigen ontwerp op deze papiersoort? Neem gerust contact met ons op.

Eco papier | 300 grams

Dit ecologische papier is een authentiek gerecycled product, samengesteld uit 20% katoen en 80% gerecyclede vezels. Het duurzame eco-papier heeft een warme, gelige kleur en toont zichtbare vezels. Desondanks voelt het papier niet ruw aan en vertoont het geen waarneembare textuur.

Valorise | 250 grams

Deze papiersoort heeft afval van tomatenplanten als bron, is offwhite en heeft subtiel zichtbare vlokken en vezels. Aangezien het een natuurlijk product is kan er een uitstraling- en kleurverschil zitten tussen verschillende oplages van drukwerk. Tomatenplanten kunnen niet hergebruikt worden, dus het afval wat jaarlijks vrijkomt bij de tomatenproductie in Nederlandse kassen wordt verwerkt tot deze papiersoort. Zo geven we deze restmaterialen een nieuwe, duurzame bestemming.

Tulpenbollen | 250 grams

Deze papiersoort bestaat voor 20% uit tulpenbollen, aangevuld met houtvrije cellulose en is een 100% Nederlands product. Dit papier is beige en heeft duidelijk zichtbare vlokken en vezels. Aangezien het een natuurlijk product is, kan er variatie optreden in uitstraling en kleur tussen verschillende oplages van drukwerk. Een interessant feit is dat in plaats van het verspillen van overtollige tulpenbollen, deze worden verkleind, vermengd en omgezet in dit bijzondere papier. Zo geven we deze bollen een tweede leven en dragen we bij aan duurzaamheid.

Extra bijzondere materialen

Ook voor deze bijzondere materialen betaal je meer dan voor onze basis papiersoorten. Maar dan heb je ook een heel uniek kaartje! Houd wel rekening met een iets langere productietijd bij deze speciale papiersoorten.

Kraftpapier | 340 grams

Kraftpapier is bruin papier met een lichte structuur. Een unieke papiersoort die je kaarten net dat beetje extra geeft! Op deze robuuste papiersoort kun je ook witte elementen laten drukken. Kijk eens bij onze collectie kraft kaartjes. Wil je een eigen ontwerp laten drukken op kraftpapier? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kalkpapier | 150 of 200 grams | geschikt voor foliedruk

Semi-transparante papiersoort die een luxe en unieke uitstraling heeft. Deze bijzondere papiersoort is alleen geschikt voor enkele kaarten en kan worden gecombineerd met foliedruk. Het dunne kalkpapier van 150 grams is geschikt om te combineren met een achterkaart van regulier papier.

Hout | 1 mm dik

Nog een bijzonder materiaal voor je kaarten is echt berkenhout. Hout is een natuurproduct en dit materiaal kan dus verschillen van kleur en nervenpatroon. Geef je kaarten een natuurlijke uitstraling met dit unieke materiaal. Bekijk onze houten kaartjes of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je graag een voorproefje van hoe jouw kaartontwerp er in werkelijkheid uitziet? Dan is een proefdruk de perfecte keuze. Hiermee voorkom je verrassingen en kun je ervoor zorgen dat het uiteindelijke resultaat aan al je verwachtingen voldoet. Houd er rekening mee dat ontwerpen en kleuren op verschillende papiersoorten anders kunnen overkomen.

En als je het papier zelf wilt ervaren voordat je al je kaarten bestelt, dan is dat ook mogelijk! Bij je bestelling van een proefdruk ontvang je een setje met een aantal voorbeelden van verschillende papiersoorten en envelopkleuren. Zo kun je met vertrouwen je keuze maken en de perfecte kaart samenstellen voor elke gelegenheid.

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.