Huwelijksdrukwerk, alles in dezelfde trouwhuisstijl

Alle kaarten voor een perfect trouwdag bij elkaar

Op jullie trouwdag zit je op een grote roze wolk en zijn jullie tot over je oren verliefd op elkaar. Het kan ook niet anders, want op deze dag geven jullie elkaar het ja-woord. Om deze dag perfect te laten verlopen wil je dat alles tot in de puntjes geregeld is en er prachtig uitziet, dat geldt voor de jurk, trouwauto, decoratie maar ook voor je huwelijksdrukwerk. Naast je trouwkaart wil je natuurlijk dat al je huwelijksdrukwerk op elkaar is afgestemd. Kies daarom voor een trouwhuisstijl, al je kaarten zijn dan in dezelfde stijl ontworpen en passen perfect bij elkaar. Zo heb je een uniforme uitstraling.

Om je gasten uit te nodigen begin je met het uitzoeken van een mooie trouwkaart. Heb je reeds een trouwkaart uitgekozen? Dan is het tijd om ook in te zoomen op de rest van het trouwdrukwerk wat je die dag nodig hebt om je gasten in stijl te laten genieten. We maken onderscheidt tussen kaarten die je voor je bruiloft verstuurd, kaarten die je tijden deze mooie dag nodig kunt hebben en kaarten die je erna nog kunt versturen.
 

Welke kaarten stuur je voorafgaand aan je huwelijk?

Je hebt een datum bij de gemeente vastgelegd waarop jullie gaan trouwen. Als eerste wil je de gasten op de hoogte te stellen van deze dag zodat ze deze vrijhouden in hun agenda. Dit doe je met een save the date kaart of een verlovingskaart, deze kun je al 6 tot 8 maanden van tevoren versturen. Hier hoeven nog geen details op te staan, wellicht weet je deze ook nog niet. Jullie namen en de trouwdatum en het verzoek deze datum vrij te houden volstaat.

Welke extra kaarten heb je nodig bij jullie trouwkaart?

Zo'n 6 weken voor de bruiloft nodig je je gasten uit met de officiële trouwkaart, hierop staan alle details van jullie grote dag. Je kunt deze uitnodiging extra mooi maken met een mooi fotootje en label aan een touwtje. Heb je verschillende gasten zoals dag-, avond- en/of receptiegasten? Je kunt voor diverse trouwkaarten kiezen met ieder een eigen tekst of een algemene trouwkaart met een klein inlegkaartje voor de details. Wil je vooraf weten op hoeveel gasten je kunt rekenen? Stuur dan een rsvp kaartje mee, zo kunnen je gasten laten weten of ze komen en met hoeveel personen. De envelop kun je dicht plakken met een mooie sluitsticker.

Welke kaarten kun je bestellen voor de trouwdag zelf?

Op de dag zelf wil je dat alles op elkaar is afgestemd en in stijl is met het thema. Een trouwhuisstijl is dan wel zo handig. Bij aankomst bij de gemeente kun je al een mooi welkomstbord plaatsen, deze kun je ook weer gebruiken bij de receptie of het bruidsdiner. Voor het diner zijn er ook diverse kaarten beschikbaar om alles soepel te laten verlopen, denk aan menukaarten, tafelkaartjes, tafelnummerkaartjes en een bord aan het begin van de trouwzaal met de tafelindeling. Zo weet iedereen snel zijn plekje te vinden.

Na het diner gaan natuurlijk de voetjes van de vloer. Voor het avondfeest kun je gebruik maken van gastenkaartjes, daar hebben we verschillende ideetjes voor ontworpen. Song request kaartjes voor het aanvragen van een muzieknummer maar ook leuke kaarten met voorspellingen die je gasten over jullie kunnen doen of kleine 'Happy Wishes' kaartjes als alternatief gastenboek. Als jullie trouwdag voorbij is is het heel leuk om al deze lieve berichtjes nog eens na te lezen.
 

Welke kaarten stuur je je gasten na jullie bruiloft?

Was jullie trouwdag de mooiste dag uit jullie leven? Dan wordt het na 4 weken tijd om je vrienden en familie te bedanken voor hun aanwezigheid. Stuur ze een bedankkaart met jullie mooiste trouwfoto erop en een persoonlijk handgeschreven berichtje. Ben je met een heel klein gezelschap of zelfs stiekem getrouwd? Stuur na 4 weken een Wij zijn getrouwd kaart naar diegene die je op de hoogte wilt stellen van jullie huwelijk.